Marine Aquarium Society of Ventura County

Log in

I forgot my password

November 2017

SunMonTueWedThuFriSat
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar

Number of site visitors


    ATI problem

    Share
    avatar
    shrum1340

    Posts : 282
    Join date : 2012-02-01
    Location : Ventura

    ATI problem

    Post by shrum1340 on Tue Apr 22, 2014 12:47 am

    I have a 48" ATI sunpower 6 bulb light fixture. It runs 4 bulbs on one cord and 2 on the other power cord . The 2 bulbs won't come on . Does that sound like a 2x54W T5 High-Output Ballast went bad? Or is it something else?
    avatar
    MxReEfEr92
    Admin

    Posts : 1727
    Join date : 2012-02-21
    Age : 25
    Location : Simi Valley

    Re: ATI problem

    Post by MxReEfEr92 on Tue Apr 22, 2014 1:36 am

    did you try switching good bulbs into it? maybe the two bulbs are bad but sounds most likely its the balast


    _________________
    In progress 54.6 gallon LeeMar Starfire | 2x Ecotech Radion XR30w Gen 3 Pro | Ecotech Mp40wes +battery back up | ATB Mikro Skimmer | Full APEX w/ AFS PM2 ALD VDM WXM| Tunze 3155| NextReef MR1 Reactor
    2014 MASVC President
    2013 MASVC Vice President
    SFVR Member
    SCRK Member
    avatar
    nikecivic
    Moderator

    Posts : 1672
    Join date : 2011-11-09
    Location : Camarillo, CA

    Re: ATI problem

    Post by nikecivic on Tue Apr 22, 2014 4:21 pm

    Sounds like the ballast. Can you switch them out?


    _________________
    ------------------------
    MASVC Treasurer (2013)

    180 gallon tank going to have water soon!

    OfficeTank: 16 gallon glass cube with upgrade Maxijet 900 pump and DIY LED lights.
    avatar
    ericpkeith

    Posts : 99
    Join date : 2013-05-07
    Location : Thousand Oaks

    Re: ATI problem

    Post by ericpkeith on Wed Apr 23, 2014 9:19 am

    2x 54 t5 ho ballasts are easy to find online and replace. I use eBay with good success.
    avatar
    shrum1340

    Posts : 282
    Join date : 2012-02-01
    Location : Ventura

    Re: ATI problem

    Post by shrum1340 on Wed Apr 23, 2014 11:49 pm

    Thanks guys , ordered a ballasts

    Sponsored content

    Re: ATI problem

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Nov 23, 2017 7:18 pm